PANTOTENÁT VÁPENATÝ

Kyselina pantotenová je esenciální, ve vodě rozpustný vitamín skupiny B, známý jako vitamín B5. Název vznikl z řeckého slova pantos, což znamená všude, protože je přítomen ve většině potravin a zároveň je nezbytný pro tvorbu koenzymu A, který je všudypřítomný v lidském těle. V potravinách se převážně nachází v mase, vejcích, avokádu, hřibech či ovesných vločkách. Koenzym A zodpovědný za tvorbu energie, přispívá k funkcí mozkových buněk tím, že se podílí na syntéze aminokyseliny, fosfolipidů a mastných kyselin. Vitamin B5 je nezbytný pro přeměnu cholinu na acetylcholin, z čehož pramení jeho benefity týkající se soustředění, paměti či myšlení. Bez adekvátních hladin vitamínu B5 přicházíte o mnohé výhody prekurzorů acetylcholin, jako jsou alpha GPC či CDP-cholin. Pantotenát vápenatý je forma vitamínu B5, která je stabilní v trávicím traktu, což umožňuje lepší vstřebávání.

 

Zdravotní tvrzení dle nařízení EU 432/2012

Kyselina pantothenová přispívá k normálnímu energetickému metabolismu.

Kyselina pantothenová přispívá k normální syntéze a metabolismu steroidních hormonů, vitaminu D a některých neurotransmiterů.

Kyselina pantothenová přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.

Kyselina pantothenová přispívá k normální mentální činnosti.

test

test

Zpět do obchodu