📢Nenechte si ujít novinky Balanced Synbiotics a Balanced Iron s uvítací slevou. 🔥

ACEROLA

(tema: Rostliny)

Acerola (Malpighia glabra) je stálezelený keř, dorůstající výšky jednoho až tří metrů v závislosti na regionu pěstování. Má ráda vlhké subtropické podnebí ve Střední Americe, ale spíše je nenáročná na pěstování, proto se pěstuje i na jiných územích planety. Třešně, plody aceroly, jsou velmi citlivé a nevhodné pro přepravu. Kazí se již po třech až pěti dnech, proto jsou čerstvé plody zpracovány přímo v místě pěstování. Acerola je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu C a obsahuje množství fytonutrientů, jako jsou karotenoidy, polyfenoly, flavonoidy a antokyany. Plody obsahují 1 500 - 4 500 mg/100 g vitamínu C, což je asi 50-100x více než pomeranč nebo citron. Vitamin C z aceroly má v těle lepší absorbovatelnost, než syntetický vitamín C, vlivem obsahu fytonutrientů.

test

test

Zpět do obchodu