LACTOBACILLUS RHAMNOSUS

Lactobacillus rhamnosus je jedním z nejvíce studovaných probiotických druhů, přirozeně se vyskytující v gastrointestinálním traktu. L. rhamnosus patří do rodu Lactobacillus, kmen bakterií, které produkují enzym laktázu. Často se přidává do mléčných výrobků, jako jsou jogurty, sýry či mléko ke zvýšení obsahu probiotik. Není to jediný důvod, ale například hraje také klíčovou roli při zrání sýra, což zvýrazňuje jeho chuť. Tato bakterie je známá svým rychlým růstem, adhezivními vlastnostmi ke střevní stěně a odolností vůči kyselým a zásaditým podmínkám v těle, díky čemuž může déle zůstat ve střevech a nabízet dlouhodobé výhody. Přesné farmakologické účinky a mechanismy nejsou ještě detailně popsány, ale zahrnují rezistenci vůči kolonizaci v gastrointestinálním a respiračním traktu, imunitní modulaci a přímé antimikrobiální účinky.

Zpět do obchodu